Ceremonie militară de prezentare a personalului nou-sosit în Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est

 11-10-2021

Luni, 11 octombrie 2021, la sediul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (HQ MNC-SE) din Sibiu, în prezența comandantului Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-locotenent Tomiță-Cătălin TOMESCU, s-a desfășurat o ceremonie militară dedicată prezentării personalului nou sosit în unitate.
Ceremonia a debutat cu prezentarea la HQ MNC-SE a primului militar din contingentul Republicii Federale Germania, locotenent-colonelul Michael KALLABIS. Anterior sosirii în garnizoana Sibiu, acesta și-a desfășurat activitatea la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, alături de care a parcurs toate etapele de operaționalizare ale acestui comandament. Ofițerul german și-a exprimat disponibilitatea de a contribui, cu expertiza dobândită în structuri aliate, la îndeplinirea misiunilor încredințate în noua sa funcție. Ceremonia a continuat cu prezentarea personalului român nou numit în funcții la HQ MNC-SE.
Comandantul HQ MNC-SE le-a urat bun venit și o integare cât mai rapidă în colectiv militarilor nou-sosiți și a reiterat misiunile și prioritățile comandamentului în vederea îndeplinirii obiectivelor de instruire și operaționalizare pentru realizarea în anul 2024 a Capabilității Operaționale Finale.

Top