Militarii Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est se alătură ștafetei INVICTUS

 20-10-2021

În zilele de 19 și 20 Octombrie, o echipă formată din personal multinațional din cadrul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (HQ MNC-SE) și militari din Regimentul 46 Sprijin a participat la “Ștafeta Veteranilor INVICTUS 2021”, pe segmentul Boița-Tălmaciu-Sadu-Tocile-Cisnadie-Sibiu-Poplaca din traseul galben al acesteia, alături de studenții Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” și de voluntarii Clubului Sportiv Comunitar Sibiu.

În dimineața zilei de 20 octombrie, la ora 08.00, purtătorii ștafetei INVICTUS au pornit de la Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu”, pe itinerariu fiind incluse monumentele eroilor din municipiul Sibiu, prilej cu care au fost depuse jerbe de flori pentru a cinsti jertfa acestora.

La ora 09.00, ștafeta veteranilor a făcut un scurt popas la Monumentul Ofițerilor Jertfiți pentru Întregirea Neamului, situat în incinta Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană. Comandantul HQ MNC-SE, generalul locotenent Cătălin Tomiță TOMESCU, însoțit de comandanții Regimentului 46 Sprijin și Centrului de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă”, precum și de militarii veterani din cadrul celor trei structuri militare, au întâmpinat grupul de voluntari INVICTUS. Cu această ocazie, comandantul HQ MNC-SE a felicitat participanții INVICTUS pentru efortul lor de a păstra vii memoria și sacrificiul eroilor neamului, urându-le mult succes tuturor celor implicați în acest proiect.

Ulterior, ștafeta galbenă INVICTUS și-a continuat traseul spre capitala Marii Uniri, Alba Iulia, unde a fost predată militarilor albaiulieni în seara zilei de 20 octombrie, urmând ca în data de 25 Octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, aceasta să se reunească cu celelalte două ștafete la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei.

***

În perioada 1–25 octombrie 2021, la nivel național, se desfășoară cea de-a VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor INVICTUS. Evenimentul sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu. În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de ostașii români care au luptat pentru apărarea patriei, participanții vor poposi la fiecare monument ridicat în memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei. La Ștafeta Veteranilor participă alergători și cicliști, amatori sau profesioniști, civili și militari. Acțiunea de comemorare a eroilor este organizată de către voluntari sub egida și cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, având ca scop promovarea memoriei eroilor români.


 
Top