Sărbătorirea Zilei Armatei României în garnizoana Sibiu

 25-10-2021

Luni, 25 octombrie, la „Monumentul ostașului din toate timpurile”, din fața Cercului Militar Sibiu, a avut loc un ceremonial militar și religios de depunere de coroane de flori cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, la care au participat reprezentanți ai autorităților publice locale precum și ai  structurilor militare din județul Sibiu.

Locțiitorul comandantului Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-maior Constantin-Adrian CIOLPONEA, însoțit de personal multinațional din cadrul comandamentului au depus o coroană de flori, pentru a omagia memoria eroilor căzuți pentru apărarea patriei.

Ziua Armatei Române constituie un reper important în viața oștirii, dedicat readucerii în memoria colectivă a faptelor de arme și jertfei ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă, în vremurile trecute sau prezente, pentru apărarea si reîntregirea gliei strămoșești, pentru păstrarea ființei naționale, precum și pentru a-i onora pe toți cei care și-au asumat să slujească țara sub drapelul național.

Desfăşurarea activităţii a fost adaptată actualului context pandemic, fiind luate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare socială.

 
Top