Activitate de instruire de comandament a personalului din HQ MNC-SE

 23.11.2020
În perioada 23-25.11.2020, la sediul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (HQ MNC-SE), s-a desfășurat activitatea de instruire a ofițerilor din cadrul acestui comandament de către o echipă de instructori aparținând Corpului Aliat de Reacție Rapidă (ARRC), din Marea Britanie, condusă de Generalul de brigadă Matthew Van WAGENEN, locțiitorul șefului de stat major pentru operații al ARRC (DCOS Ops HQ ARRC).
detalii...


Vizita în România a Comandantului Statului Major al Apărării din Republica Estonia, generalul-maior Martin HEREM

 11.11.2020
Comandantul Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE), generalul-maior Tomiță-Cătălin TOMESCU, a avut, miercuri, 11 noiembrie, la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), întrevederi cu comandantul Statului Major al Apărării din Republica Estonia, generalul-maior Martin HEREM și cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Estoniei în România, E.S. doamna Ingrid KRESSEL VINCIGUERRA.
detalii...


Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est (HQ MNC-SE) își pierde șeful de stat major

 19.10.2020
Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est anunță, cu profund regret, trecerea la cele veșnice a șefului de stat major al comandamentului, generalul de brigadă IONICĂ-CĂTĂLIN TICULESCU.
detalii...


Comandantul Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) a participat la ceremonia organizată cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE)

 04.09.2020
Comandantul Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE), general-maior Tomiță-Cătălin TOMESCU, a participat, vineri, 4 septembrie, la ceremonia organizată cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), prilej cu care a avut o serie de întâlniri bilaterale cu oficiali NATO prezenți la eveniment.
detalii...


Comandantul Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE), generalul-maior Tomiță-Cătălin TOMESCU, a reprezentat HQ MNC-SE la predarea - primirea comenzii Comandamentului Aliat Terestru (LANDCOM) din Izmir

 04.08.2020
Comandantul Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE), generalul-maior Tomiță-Cătălin TOMESCU, a făcut parte din delegația militară română, condusă de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel PETRESCU, care a participat la ceremonia de predare- primire a comenzii Comandamentului Aliat Terestru (LANDCOM) din Izmir.
detalii...


Vizita oficială a Comandantului Suprem Aliat pentru Transformare în România

 21.07.2020
În cadrul vizitei oficiale efectuate în Romania (21 iulie), Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (Supreme Allied Commander Transformation – SACT), generalul André LANATA, a avut o întrevedere cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel PETRESCU, la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE). Pe agenda discuțiilor, care au vizat subiecte de interes comun din domeniul militar, s-a aflat și constituirea Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE), ca inițiativă a României pentru consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.
detalii...


Top