COMANDAMENTUL CORPULUI MULTINAȚIONAL DE SUD-EST (HQ MNC-SE)

Ceremonie militară de redislocare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est și de începere a activității în garnizoana SibiuJoi, 01 iulie 2021, începând cu ora 10.00, la sediul Unității Militare nr. 02310 Sibiu, va avea loc ceremonia militară organizată cu ocazia redislocării Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) din București și de începere a activității în garnizoana Sibiu.

Ceremonia militară se va desfășura în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel PETRESCU, a reprezentanților autorităților publice centrale și locale, a comandanților structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională din Sibiu, a atașaților militari și a membrilor familiilor personalului HQ MNC-SE și Regimentului 46 Sprijin.

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) a fost înfiinţat în anul 2020, cu dislocare temporară în garnizoana București, iar în luna februarie a anului 2021 a fost activat în Structura de Forţe a NATO.
 
În data de 14.06.2021, la finalul exercițiului de comandament DEFENDER-Europe 21 CAX/CPX, comandantul HQ MNC-SE, generalul-locotenent Tomiță-Cătălin TOMESCU, a  declarat realizarea Capacității Operaţionale Inițiale de către această structură, ceea ce va permite funcționarea HQ MNC-SE în rolul de comandament de corp în Structura de Forțe NATO, cu misiunea de a  asigura coordonarea forțelor din cadrul prezenței aliate din regiune, monitorizarea evoluțiilor din mediul de securitate, precum și o mai bună integrare operațională a forțelor aliate la criză și conflict.
 
***
Jurnaliștii interesați să participe la ceremonia militară sunt rugați să transmită, până miercuri 30 iunie, orele 14.00, pe adresa de e-mail hqmncse_pao@forter.ro, datele în vederea acreditării (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon). Autovehiculele jurnalistilor vor fi parcate în afara unității. Menționăm faptul că transmisia live nu va fi permisă din locul de desfășurare a evenimentului.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 1 iulie, între orele 09.15 și 09.45, la sediul U.M. 02310 Sibiu, din strada Avrig nr. 2-4.

Persoană de contact: colonel Marcel ARAMĂ, telefon: 0735.911.455